29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Noge Britney Spears postale su u samo dva tjedna savršene. Mogu li i vaše?

Kako je moguće promijeniti oblik tijela u samo dva tjedna?

Noge Britney Spears  postale su u samo dva tjedna savršene. Mogu li i vaše?

Riječi svježe i čvrsto ne koriste se često pri opisivanju Britney Spears, ali u jednom trenutku nakon duže vremena pojavila se baš svježa i čvrstog tijela. Ono što je još začuđujuće je da je samo dva tjedna prije toga bila mlohava i neuredna. Na nogama je celulit bio vrlo primjetan, a mišići obješeni.

Kako je moguće promijeniti oblik tijela u samo dva tjedna?

Tjelovježba

Britney se vratila tjelovježbi, a dodatno satovima plesa. Njena osobna trenerica kaže kako, da biste učvrstili noge trebate im pristupiti s dvije strane.

Kako biste poboljšali oblik, trebaju vam vježbe za učvršćivanje mišića poput iskoraka i čučnjeva, ali bez obzira koliko ih dnevno napravili oni vam ne mogu skinuti celulit i masne naslage, zbog toga ih je nužno kombinirati s aerobnim vježbama poput trčanja, kik boksa i sl. Naravno uz zdravu prehranu.

Dakle, trebate raditi:
–    vježbe za jačanje mišića nogu (čučnjevi ili iskoraci)
–    ali uz njih se baviti i nekom aerobnom aktivnošću. Težite minimumu od 30 do 45 minuta dnevno ukoliko želite brze rezultate, s tim da se jedan dan tjedno trebate odmarati, odnosno preskočiti tjelovježbu.

Prehrana

Nažalost, nemoguće je djelovati ciljano samo na jedan dio tijela na kojem biste htjeli izgubiti masnoće. Bez obzira cilj vam bio uobličiti noge ili trbuh, morate se zdravije hraniti. Smanjite unos rafinirane hrane, šećera, alkohola, kave, pušenje…

Vaše tijelo pohranjuje toksine u stanicama, a kada ste na dijeti polagano gubite masnoće, ali toksini ostaju. Pravilnom prehranom, vaše tijelo se neće osjećati kao da ga iscrpljujete, nego će se na zdrav način i smanjenim unosom kalorija potaknuti izmjena tvari. Ako promijenite stil prehrane rezultate ćete početi primjenjivati već nakon prvog tjedna.

Tretmani ljepote

Postoje mnogobrojni tretmani i masaže koje smanjuju celulit i masne naslage na području bedara i bokova. Ne morate potrošiti bogatstvo, ali možete sebe nagraditi masažom ili nekim drugim odgovarajućim tretmanom protiv celulita. Možete kupiti i neku kremu protiv celulita pa se svaku večer sami masirati.

Četkanje

Četkanje tijela možda zvuči dosadno, ali kažu kako je jedan od najboljih načina za skidanje celulita. Četkanje nogu stimulira cirkulaciju i limfnu drenažu, što vodi do detoksikacije i nestajanja celulita. Stoga, svako jutro prije tuša suhom i krutom četkom „masirajte“ tijelo čvrstim potezima od nožnih prstiju prema gore.

Odjeća

Kao što svaka djevojka zna, bez prave odjeće ni jedno tijelo ne izgleda lijepo. Birajte boje koje komplimentiraju vašem tijelu, odjeću koja je od kvalitetnih materijala i udobna. Neka ne bude prekratka i ne pokazuje previše, ali ni previše zatvorena. Za ekstra dojam obujte visoke potpetice, za dan s punom petom, za navečer stiletto.

Dobre noge usput?!

Je li to moguće?

Želite li imati dobre noge na kojima će vam svi zavidjeti, ne morate se truditi i danima vježbati u teretani ili provoditi u anticelulitnim komorama. Male promjene svakodnevnih navika mogu dovesti vaše noge do savršenstva.

  • Zaboravite na lift, penjite se stepenicama i to po dvije odjednom, tako ćete ojačati noge i učvrstiti stražnjicu.
  • Poželjno bi bilo da što manje sjedite prekriženih nogu jer pritisak koji se tada stvara usporava cirkulaciju što dovodi do proširenja vena i stvaranja celulita.
  • Jednom tjedno se tuširajte s gelom koji je ujedno i piling. Tako ćete skinuti odumrle stanice, a koža će izgledati zdravije i svježije.
  • Poslije svakog, baš svakog tuširanja nanesite kreme ili ulja za tijelo i pri tome se masirajte. Ovisno o potrebama možete upotrijebiti one protiv celulita ili za učvršćivanje tijela.
  • I naravno ne zaboravite na depilaciju. Depilirajte se na način koji ostavlja najmanje tragova na vašoj koži. Budući da svaka koža individualno reagira morat ćete isprobati sve načine dok ne pronađete idealan za vas.

6 laganih koraka do toniranih nogu

Uz ravan trbuh tonirane noge su vjerojatno nešto čemu žene najviše teže. A zbog čega i bilo tko ne bi volio imati seksi duge noge. Nije tajna ni da muškarci vole žene s dobrim nogama. Ali, kako do njih?

-1- Yoga i pilates – vježbe istezanja, yoga i pilates odličan su odabir ako želite tonirane noge. Tako ćete lijepo oblikovati noge, a bez puno znoja.

-2- Kardio vježbe – ipak ćete se morati malo i oznojiti, jer jedino uz pomoć karidio treninga možete skinuti višak masnoća. Vozite bicikl, role, trčite i mnogo hodajte.

-3- Krenite lagano – Nemojte očekivati kako ćete imati lijepe noge u kratkom roku. Toniranje nogu je proces kojem treba vremena.

-4- Jedite pravu hranu – Što svježije i manje masne namirnice pomoći će vam da dođete brže do željenih rezultata. Pijte dovoljno tekućine kako biste smanjili nakupljanje celulita.

-5- Krećite se – Razvijajte navike koje uključuju mnogo aktivnosti i kretanja.

-6- Sunčajte se – Tamnije noge izgledaju bolje od svijetlih jer se na njima manje primjećuju nedostaci.