25. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolje noćne kreme za suhu kožu

Najbolje noćne kreme za suhu kožu

Koža može biti općenito suha, no zimi se taj problem pojačava te se suha koža pojavljuje i kod osoba koje inače nemaju suhu kožu.
Suha koža zateže te stvara neugodna osjećaj, puder na takvoj koži ne izgleda lijepo, a općenito suha koža čini vaš izgled starijim.
Uz dobru dnevnu i noćnu kremu često je potreban i dobar serum koji će dodatno nahraniti kožu. Vrlo rijetko će samo korištenje kreme riješiti problem suhe kože nego će biti potrebni koraci u rutini njege kože. Osnovni koraci koji se u tom slučaju preporučuju su tonik, potom serum te noćna krema. Možda se čini za previše, no kada pronađete rutinu to je najjednostavniji način i najbrži za rješavanje problema suhe kože.

Kada birate kreme obratite pažnju na sastojke.

Nisu svi problemi sa suhom kožom uzrokovani na isti način, niti će problem suhe kože kod svih riješiti isti proizvodi niti isti sastojci. Dok će nekima proizvodi s određenim sastojkom biti pravo olakšanje, drugima će stvarati probleme. Stoga je bitno pokušati pronaći onaj koji vama odgovara.

Hijaluronska kiselina je sastojak oko kojeg se mnogi ne slažu. I dok s jedne strane može pomoći kod suhe kože, može je i dodatno isušiti. Stoga ako ne želite dodatno istraživati i kombinirati sastojke u ostalim proizvodima, pažljivo s njom.

Glicerin je bazični sastojak mnogih proizvoda, a može pomoći kod suhe kože.

Beta glukan je također koristan sastojak u proizvodima za suhu kožu kao i ceramidi, panthenol…

U rutinu možete pokušati dodati i proizvode s glikolnom kiselinom, najbolje tonik s glikolnom kiselinom. Iako osobe sa suhom kožom izbjegavaju proizvode s kiselinama, oni mogu pomoći ukoliko se pojavljuje ljuštenje kože ili općenito kod eksfolijacije kože, te će nakon korištenja glikolne kiseline koža biti spremnija za upijanje ostalih aktivnih tvari koje u kremama i serumima nanosite na kožu.

Urea je također jedan od sastojaka koji mogu pomoći kod problema sa suhom kožom.

Izdvojili smo neke noćne kreme koje možete probati:

Malin+Goetz advanced renewal moisturizer – iako se radi o laganom losionu koji ne djeluje kao nešto što bi izabrali za suhu kožu riječ je o vrlo dobrom proizvodu za suhu kožu koji, unatoč tome što djeluje lagano. Ova krema nije isključivo noćna te se može koristiti i navečer i ujutro.

Himalaya Herbals Revitalizing Night Cream – noćna krema koja hidratizira i obnavlja kožu


The Body Shop Vitamin E Nourishing Night Cream – noćna krema koja se brzo upija i ne ostavlja mastan trag

Neutrogena Deep Moisture Night Cream – noćna krema bogata vitaminom D3 i glicerinom


Olay Regenerist Night Recovery Cream – noćna krema koja obnavlja i hidratizira kožu


L’Oréal Paris Age Perfect Hydra Nutrition Honey Night Balm – noćna krema prikladna za zrelu suhu kožu

Elemis Pro-Collagen Definition Night Cream

Ako imate suhu kože bez obzir koju kremu izabrali, samostalno krema neće riješiti vaš problem. Izaberite i serum za suhu kožu. Više: Najbolji serumi za lice za svaki tip kože Serumi su u pravilu koncentriraniji od kreme, stavljaju se prije kreme te mogu značajno doprinijeti smanjenju suhoće kože. No, za suhu kožu se serumi ne preporučuju za samostalno korištenje, odnosno bez kreme, stoga obavezno koristite kombinaciju kreme i seruma. Nije potrebno da budu od istog proizvođača niti iz iste linije proizvoda, nego možete kombinirati.

Povremeno stavite masku na lice za suhu kožu, bilo neku kupovnu ili od prirodnih sastojaka. Više: Prirodne maske za lice – 12 odličnih maski za svaki tip kože

Često masnoj koži odgovaraju ulja, to ne mora uvijek biti slučaj, no ožete pokušati dodati u rutinu i neko od prirodnih ulja. Ulje se može nanijeti samostalno na lice, utapkati i ostaviti, ili preko noćne kreme. Jedna od opcija je i maslinovo ulje. Više: Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija

Suhoj koži je potrebna sustavna njega, i vjerojatno kombinacija nekoliko sastojaka što vjerojatno možete postići samo kombiniranjem nekoliko proizvoda.

Vezano: