25. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje se može na različite načine koristiti u njezi suhe kože.

Maslinovo ulje za suhu kožu - 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje se može na različite načine koristiti u njezi suhe kože. Možete ga samostalno nanijeti na kožu ili u kombinaciji s drugim uljima. Uz to maslinovo ulje se može nanositi nakon tonika, seruma ili kreme, kao i završni sloj ukoliko stavljate sve ove proizvode. Isto tako ono se može koristiti povremeno kao maska za lice, ostaviti preko noći ili držati neko vrijeme te potom isprati.

Kombinacije s maslinovim uljem se mogu koristiti za lice, ali i za ostale dijelove tijela.

Prednost korištenja maslinovog ulja je što ga se ne mora odvojeno kupovati samo za kožu, nego ga mnogi već imaju u kuću za druge namjene, budući da se često koristi u našoj prehrani. Kao i u prehrani i za nanošenje na koži najbolje bi bilo birati hladno prešano maslinovo ulje.

Maslinovo ulje ima koristi za kožu i kada se konzumira, kao i kada se nanosi na određen dijelove tijela.

Maslinovo ulje s emože koristiti i u proizvodima za čišćenje lica, budući da prodire duboko u kožu i otapa nečistoće do kojih neki drugi proizvodi za čišćenje ne dolaze.

Maslinovo ulje vraća koži prirodnu vlažnost koži, jača zaštitnu barijeru kože, a može pomoći u borbi protiv bora.

Maslinovo ulje za suhu kožu

Maslinovo ulje možete samostalno umasirati na suha područja kože. najbolje nakon tuširanja i na vlažnu kožu.

Maslinovo i ricinusovo ulje za suhu kožu

Dobra kombinacija za suhu kožu je maslinovo ulje i ricinusovo ulje. Koristite 2/3 maslinovog ulja i dodajte 1/3 ricinusovog ulja. Dobro pomiješajte i nanesite na isušene dijelove kože.
Natopite ručnik toplom vodom, ocijedite i stavite preko mjesta gdje vam je koža isušena, a već ste nanijeli ulje. Ostavite preko nekoliko minuta zatim skinite i ostavite da se osuši ulje na koži.

Maslinovo ulje i med za suhu kožu

Pomiješajte u jednakim omjerima med i maslinovo ulje, dobro izmiješajte te nanesite na mjesta gdje je koža posebno suha. Masirajte to područje s ovom mješavinom 5 minuta, te potom isperite toplom vodom.

Maslinovo ulje i Shea maslac za suhu kožu

Maslinovo ulje i she maslac su dobra kombinacija za posebno isušenu kožu. Pomiješajte ova dva sastojka (može u istim omjerima), te s njima masirajte područje koje je suho. Ako ste nanijeli na lice možete isprati nakon 10 minuta, a na ostatku tijela možete ostaviti bez ispiranja.

Maslinovo ulje i kamilica za suhu kožu

Maslinovo ulje i kamilica su dobra kombinacija za posebno suhu kožu. Također ova kombinacija može smiriti svrbež nastao zbog suhe kože.

Maslinovo ulje za suhu kožu

Neke od glavnih prednosti maslinovog ulja su što vlaži kožu, pomaže uklanjanju nečistoća, može pomoći kod ispucale kože, vraća joj blistavost, poboljšava elastičnost kože, ali pomaže i protiv znakova starenja. Ekstra djevičansko hladno prešano maslinovo ulje bi bilo najbolji izbor.

Maslinovo ulje se stoljećima koristi u njezi kože, a smatra se da ga je i Kleopatra koristila. Ono dobro odgovara strukturi naše kože.

Maslinovo ulje je bogato antioksidansima koji pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala. Kako sadrži esencijalne kiseline ono se može koristi umjesto hidratantne kreme, a uz to zimi sprječava isušivanje kože. Uz to ima antimikrobno djelovanje te može pomoći i kod nekih upalnih stanja kože.

Maslinovo ulje može pomoći kod ožiljaka ukoliko se s njim masira zahvaćeno područje.

S obzirom na zaista brojne prednosti koji se pripisuju maslinovom ulju, vrijedi s njim probati. Čak i ako nakon prvog pokušaja ne vidite neke promjene, možete pokušati na drugi način jer ukoliko pronađete pravi način da maslinovo ulje ukomponirate u svoju rutinu možete od njega dobiti brojne koristi za svoju kožu.

Vezano:

Prirodni savjeti za suhu kožu

Kako se boriti protiv suhe kože