Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje za suhu kožu - 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje za suhu kožu - 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje za suhu kožu – 5 izvrsnih kombinacija

Maslinovo ulje se može na različite načine koristiti u njezi suhe kože. Možete ga samostalno nanijeti na kožu ili u kombinaciji s drugim uljima.

Maslinovo ulje za suhu kožu
Maslinovo ulje možete samostalno umasirati na suha područja kože. najbolje nakon tuširanja i na vlažnu kožu.

Maslinovo i ricinusovo ulje za suhu kožu
Dobra kombinacija za suhu kožu je maslinovo ulje i ricinusovo ulje. Koristite 2/3 maslinovog ulja i dodajte 1/3 ricinusovog ulja. Dobro pomiješajte i nanesite na isušene dijelove kože.
Natopite ručnik toplom vodom, ocijedite i stavite preko mjesta gdje vam je koža isušena, a već ste nanijeli ulje. Ostavite preko nekoliko minuta zatim skinite i ostavite da se osuši ulje na koži.

Maslinovo ulje i med za suhu kožu
Pomiješajte u jednakim omjerima med i maslinovo ulje, dobro izmiješajte te nanesite na mjesta gdje je koža posebno suha. Masirajte to područje s ovom mješavinom 5 minuta, te potom isperite toplom vodom.

Maslinovo ulje i Shea maslac za suhu kožu
Maslinovo ulje i she maslac su dobra kombinacija za posebno isušenu kožu. Pomiješajte ova dva sastojka (može u istim omjerima), te s njima masirajte područje koje je suho. Ako ste nanijeli na lice možete isprati nakon 10 minuta, a na ostatku tijela možete ostaviti bez ispiranja.

Maslinovo ulje i kamilica za suhu kožu
Maslinovo ulje i kamilica su dobra kombinacija za posebno suhu kožu. Također ova kombinacija može smiriti svrbež nastao zbog suhe kože.

Vezano:

Prirodni savjeti za suhu kožu

Kako se boriti protiv suhe kože 

Ostavite komentar

*