Najbolji serumi i kreme s PEPTIDIMA

Najbolji serumi i kreme s peptidima

Peptidi su jako važan sastojak u borbi protiv starenja. Utječu na elastičnost i čvrstoću kože, te bore. Peptidi su skupine aminokiselina koje su dijelovi proteina. Oni pomažu da koža bude napeta, zategnuta i dobre strukture.

S obzirom da se lako mogu ukomponirati u različite rutine, peptidi mogu pomoći vraćanju elastičnosti kože, te kako bi se usporio gubitak elastičnosti, Uz to mogu djelovati na smanjenje bora, kao i sporiji nastanak novih bora.

Posebno su popularni sastojci su Matrixyli koje je otkrila Sederma, a brojna istraživanja su potvrdila njihovu učinkovitost u obnovi kolagena i ublažavanju bora.
Matrixyl® 3000 djeluje protiv starenja, u obnovi kože i zaglađivanju, Matrixyl® synthe’6™ djelotvoran je u borbi protiv bora, a Matrixyl® Morphomics™ se najviše koristi u proizvodima za oko očiju te u proizvodima za vrat.

U kremama i serumima mogu se naći različiti peptidi. Pentapeptidi stimuliraju proizvodnju kolagena, hexapeptidi pomažu opuštanju bora, palmitoyl oligopeptide i palmitoyl tetrapeptide-7 utječu na proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline, štite protiv UV zračenja, te djeluju na upale. Bakreni peptidi utječu na regeneraciju i zacjeljivanje te potiču elastičnost i čvrstoću kože.

Najbolji serumi i kreme s peptidima:

Najbolji serumi s peptidima
Serumi s peptidima su uglavnom brzo upijajući, te se mogu dodati u različite, dnevne ili večernje rutine.

 • OSKIA Super 16 Serum
 • THE ORDINARY BUFFET + COPPER PEPTIDES 1%
 • DR. JART+ PEPTIDIN RADIANCE SERUM
 • NIOD NON ACID ACID PRECURSOR 15%
 • Caudalie Resvératrol Lift Firming Serum
 • Olival Professional Peptidni serum P
 • Afrodita 3 PEPTIDES Ampule
 • Revolution Skincare serum za lice – Copper Peptide Serum
 • THE ORDINARY Buffet / THE ORDINARY Buffet + Copper Peptides
 • THE ORDINARY Matrixyl 10% + HA
 • Radical Skincare Advanced Peptide Antioxidant Serum
 • AMPLEN Peptide Shot Ampoule
 • Mizon Original Skin Energy Peptide 500
 • Farm Stay 24K Gold & Peptide Perfect Ampoule Cream
 • Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C Anti-Ageing Ampoules 10% Pure Vitamin C & Hyaluronic Acid
 • NIOD Copper Amino Isolate Serum

Najbolje kreme s peptidima

Kreme s peptidima mogu biti lakše i teže, te će one masnije više odgovarati suhoj koži lica.

ESTÉE LAUDER Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Crème
CAUDALIE Resveratrol Lift Face Lifting Soft Cream
MURAD Nutrient-Charged Water Gel
OSKIA Nutri-Active Day Cream
THE INKEY LIST Peptide Moisturiser
Afrodita 3 PEPTIDES Hranjiva krema
TONYMOLY BIO EX Cell Peptide Cream
MIZON Peptide Ampoule Cream
MISSHA Aqua Peptide Ice Soothing Ball
SCINIC Peptide Ampoule
TATA HARPER Crème Riche Anti-Aging Peptide Night Cream
Olay Regenerist 3 Point Firming Anti-Ageing Cream Moisturiser

Peptidi

Postoje brojni serumi s peptidima, te nije lako izabrati onaj koji će najbolje odgovarati vašoj koži. I serumi i kreme s peptidima sadrže brojne druge elemente, te će ne samo o peptidima nego i o ostalim sastojcima ovisiti kako će neki serum ili krema odgovarati vašoj koži kakav će efekt dati.

Palmitoyl Oligopeptide može pomoći kod problema opuštene kože, kao i kod bora. No, djelovanje ovih proizvoda neće biti brzo, nego tek nakon nekih mjesec do dva. Stoga će biti teško odmah prepoznati koliko neki proizvod odgovara koži nakon samo nekoliko korištenja. Palmitoyl Tetrapeptide djeluje protuupalno i štiti kožu od slobodnih radikala.

Općenito će kod izbora seruma i krema s peptidima i tip kože igrati ulogu. S obzirom da kreme s peptidima mogu biti nešto teže i masnije, vjerojatno će manje odgovarati masnoj ili normalnoj koži.

S druge strane serumi s peptidima su efektni, brzo se upijaju te mogu biti odlična dopuna različitim rutinama u njezi kože. Osim toga kreme i serumi s peptidima se mogu birati i prema ostalim sastojcima budući da su neki prikladniji za masnu, neki za suhu kožu.

Peptidi mogu biti odličan izbor i dodatak rutini njege kože lica ukoliko su neki od vaših problema odnosno ako je fokus na borama, kao i opuštanju kože lica, te gubitku elastičnosti. Odličnih seruma ima svih cjenovnih rangova, no, neće svima odgovarati isti.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*