Najbolji serumi i kreme s ginsengom


Najbolji serumi i kreme s ginsengom

Neki kažu da je ginseng djelovanjem sličan retinolu, te ga zovu prirodni retinol. Upravo zbog toga su proizvodi s ginsengom dobra zamjena za one koji žele prednosti retinola ali ne žele koristiti retinol.

Ginseng se popularno naziva prirodnim retinolom.

Ginseng kao top sastojak je posebno izražen u korejskoj odnosno azijskoj kozmetici. Budući da su posljednjih godina upravo azijski brandovi sve popularniji i na zapadnim tržištima, tako se i dobrobiti od ginsenga u serumima i kremama za lice više primjećuju.

U svakom slučaju njego djelovanje se posebno ističe u anti-ageing kremama i serumima. Podupire proizvodnju kolagena u koži te time utječe na bore.

Ginseng utječe na proizvodnu kolagena, dobar je izbor u antiageing proizvodima, te djeluje na smanjivanje bora.

Ginseng služi i kao borac u zaštiti od UV zračenja, te slobodnih radikala, ali i u popravljanju štete uzrokovane izlaganju suncu te u smanjivanju hiperpigmentacije.

Ginseng pomaže u zaštiti od UV zračenja.

Također, prednost ginsenga je i to što potpomaže održavanje kože hidratiziranom.

Ginseng hidratizira kožu.

S obzirom na brojne prednosti korištenja seruma ili krema s ginsengom, ne čudi da njihova popularnost raste te se može pronaći kod sve više i više brendova u ponudi. Kod nekih brandova ginseng je glavni sastojak cijelih linija koje obuhvaćaju se proizvode dok se kod nekih brandova pojavljuje samo u određenim proizvodima koji su rađeni s određenom, namjenom, a najčešće se radi o anti ageing proizvodima, iako su koristi od ginsenga šire. Kod isprobavanja proizvoda uzmite u obzir da nisu svi proizvodi s ginsengom jednako formulirani i da nemaju iste količine ginsenga sadržane, niti su ostali sastojci u proizvodima isti. Upravo iz tog razloga se može desiti da vam neki proizvod ne odgovara, iako to možda neće imati direktne veze s ginsengom nego s cjelokupnom formulacijom proizvoda koji ste probali. Ovisno o tipu kože, nekima će odgovarati jedan, a nekim drugi tip seruma i krema, te je slično i sa serumima i kremama s ginsengom.

Ginseng je posebno popularan u proizvodima prirodne kozmetike budući da se dokazao kao djelotvoran sastojak, a potpuno je prirodan. Korištenje ginsenga u pripravcima za kožu je prisutno stoljećima, stoga ne čudi da se i danas vrlo često koristi s obzirom na efikasnost i dugogodišnju tradiciju.

Izdvojili smo neke serume i kreme s ginsengom:

Najbolji serumi s ginsengom

PETER THOMAS ROTH POTENT C POWER SERUM
ELEMIS REHYDRATING GINSENG TONER
I’m from Ginseng Serum
It’s Skin PRESTIGE Tonique Ginseng Descargot
NATURE REPUBLICNATURE REPUBLIC Ginseng Royal Silk Toner
The History of Whoo Cheongidan Wild Ginseng Facial Oil
Sooryehan Ginseng Essence
Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Serum
NATURE REPUBLIC Ginseng Royal Silk Ampoule
FROM NATURE Premium Ginseng Gold Essence

Najbolje kreme s ginsengom

Kiehl’s Pure Vitality Skin Renewing Cream
GUERISSON Red Ginseng Cream
MARIO BADESCU GINSENG MOIST CREAM
REVOLUTION SKINCARE BRIGHTENING BOOST MOISTURE CREAM WITH GINSENG
Farm Stay Red Ginseng Prime Repair Cream
NATURE REPUBLIC Ginseng Royal Silk Watery Cream
It’s Skin PRESTIGE Creme Ginseng Descargot
The History of Whoo Han : Honey Ginseng Sleeping Mask
Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Emulsion
Sooryehan Ginseng Cream
SCINIC Red Ginseng Snail Cream
FROM NATURE Premium Ginseng Gold Cream
Origins Clear Improvement Charcoal Honey Mask

Osim seruma i krema s ginsengom se mogu pronaći i drugi proizvodi za lice poput gelova za umivanje, tonika, ali i maski za lice. Ovisno o formulaciji proizvoda, ali i onome što vašoj koži odgovara ponekad će bolje rezultate dati ukoliko se kombiniraju serum i krema s ginsengom u istoj rutini dok će ponekad adekvatnije biti korištenje samo jednog proizvoda s ginsengom i njegovo kombiniranje s proizvodima drugačijeg sastava u rutini.

Pročitajte i:

Najbolji serumi za lice za svaki tip kože


Komentari

Odgovori

*