19. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolja mlijeka i kreme za tijelo za SUHU kožu

Najbolja mlijeka, losioni i kreme za tijelo za suhu kožu

Pronalazak adekvatnih proizvoda za njegu tijela za suhu kožu nikad nije lagan, a posebno je izražen zimi kada koža postaje još više suha.

Bitno je čim se tuširate, birajte što gelove ili uljne gelove za tuširanje koje minimalno isušuje tijelo.

Nakon tuširanja se namažite mlijekom za tijelo. Bitno je naglasiti da se i tipovi kao i uzroci isušene kože razlikuju te morate pronaći proizvod sa sastojcima koji vama odgovaraju. Bez obzira šti netko drugi hvali mlijeko za tijelo, možda vama neće odgovarati jer su potrebe vaše kože drugačije.

Neke od cjenovno pristupačnih opcija iz DM-a ili Müller koje vrijedi probati su Aveo MED losion / mlijeko za tijelo s ureom i Balea MED mlijeko / losion za tijelo s ureom. Ova dva losiona su prilično snažna iako djeluju lagano, cjenovno su pristupačna, te su opcija od koje možete krenuti. Oba proizvoda sadrže ureu koja može biti prilično djelotvorna kod određenih tipova suhe i jako suhe kože.

AVEO MED Bodymilk Soforthilfe 15% Urea

Balea MED Körpermilch 15% Urea

Balea MED Creme-Öl Lotion

Mixa Bodylotion Urea Cica Repair

Neutrogena Bodybalsam Intense Repair


Mixa Bodylotion Pathenol Comfort Bodybalsam

L’occitane Ultrabogati losion za tijelo

GARNIER Bodyurea Creme Milk

Sebamed Body Lotion Omega 12%

GARNIER Bodyrepair Bodymilk

NIVEA Body Milk

L’occitane Bademovo koncentrirano mlijeko

Najbolji losioni za suhu kožu

Odličan izbor za suhu kožu su i losioni za tijelo, iako su lagani oni mogu biti prilično djelotvorni. Oni su posebno dobar izbor za one koji žele brzo upijanje te ne preferiraju kreme. Ispod donosimo neke od odličnih losiona za tijelo za suhu kožu:

CeraVe Daily Moisturizing Lotion
Drunk Elephant Sili Body Lotion
Cetaphil Daily Advance Lotion, Ultra Hydrating
Eucerin Advanced Repair Dry Skin Lotion
NIVEA Extended Moisture Body Lotion
Aveeno Daily Moisturizing Lotion For Dry Skin
Dove Body Lotion
Alba Botanica Very Emollient Body Lotion

Najbolja mlijeka, losioni i kreme za tijelo za suhu kožu

Izbor losiona i mlijeka za tijelo za suhu kožu može biti problematičan. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja može se činiti da samo skupljate losione i mlijeka za tijelo no, da nema nekog pomaka i vidljivih promjena.

To je često i točno, budući da je prilično teško pronaći onaj koji najbolje odgovara vašoj koži. Cijena, kao ni čitanje sastojaka neće biti jednostavan način da pronađete najbolji losion za tijelo za suhu kožu. Ne odgovaraju svakoj koži isti sastojci bez obzira koliko oni bili općenito dobri za suhu kožu.

No, dodatni problem je i što neki sastojak vam možda bi odgovarao u drugoj formulaciji, dok u određenom proizvodu ne odgovara. Pokušaji i pogreške su sastavni dio procesa traženja najboljeg losiona za tijelo za suhu kožu. No, s obzirom da donose veliko olakšanje kada uspijete pronaći pravi, trud se uglavnom isplati.

Bitno bi bilo obratiti pažnju na ono što vaša koža voli i ići u tom smjeru. Nekoj suhoj koži će odgovarati bogate i masne kreme, dok će nekoj suhoj koži više odgovarati lagani losioni i mlijeka za tijelo koja imaju drugačiji sastav i bolje djeluju nego masne kreme.

Sastojci na bazi ulja mogu pomoći kod problema suhe kože. Bademovo ulje, kokosovo ulje, ulje jojobe, kako maslac… samo su neki od sastojaka koji mogu pomoći kod suhe kože. Uz to poželjni su sastojci hijaluronska kiselina, glicerin…

She maslac i kako maslac su donekle slični sastojci, ali imaju i značajne razlike. She maslac može pomoći u smanjivanju upala, dok kakao maslac djeluje na tonus i elastičnost kože. She maslac pomaže omekšavanju, ali i zaglađivanju kože.

Hijaluronska kiselina pomaže dubinskoj hidrataciji kože.

Urea je čest sastojak kozmetičkih proizvoda, a istovremeno nudi hidratantna svojstva, ali i djeluje kao blagi piling.

Pročitajte i: