25. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Vrste maski za lice

Povremeno su maske za lice odličan izbor. Možete se odlučiti za prirodne maske za lice ili za kupovne maske za lice...

Vrste maski za lice

Povremeno su maske za lice odličan izbor. Možete se odlučiti za prirodne maske za lice ili za kupovne maske za lice. Ukoliko su vaš izbor kupovne maske za lice, primijetit ćete da ima jako puno vrsta maski za lice te možda biti zbunjeni koje izabrati, koje su najbolje za potrebe vašeg lica…

Donosimo pregled najčešćih tipova maski za lice i za koji tip kože su najprikladnije:

Maska kao kremaMaske kao krema se dobro uklapaju u rutinu suhe ili normalne kože lica. Uglavnom hrane i hidratiziraju lice. Ovisno o potrebama vaše kože na koje se želite usredotočiti možete izabrati masku u kremi koja sadrži kiseline ili samo hranjive tvari. U pravilu se nanose na čisto lice, ostave da djeluju određeno vrijeme ovisno o uputama proizvođača, te potom ispiru. U nekim uputama stoji da možete odstraniti višak maske koji se nije upio te ne ispirati. Postoji više varijanti stoga je najbolje pratiti upute proizvođača.

Maske od gline
Maske na bazi gline su dobar izbor za masnu i aknama sklonu kožu. One uravnotežuju masnoću lica, reguliraju lučenje sebuma, ali i zaglađuju i omekšavaju površinski sloj kože.

Gel maske
Gel maske su najčešće namijenjene osjetljivoj ili dehidriranoj koži, nježne su, lagane i brzo se upijaju. Uglavnom hidratiziraju i učvršćuju kožu, a često sadrže ekstrakt krastavaca ili aloe vera gel.

Sheet maske
Ovo je poseban tip maske koji može biti namijenjen svim tipovima kože lica, ovisno o sastavu. Njihova specifičnost je u tome da dobijete gotovu masku, koju samo stavite na lice, s otvorima za oči i usta.

Peel off maska
Tip maske koji se nanosi na lice te se doslovno poslije odlijepi s lica. Fizički uklanjaju nečistoće s površine kože. Osim toga sadrže sastojke koji njeguju kožu. Odgovaraju svim tipovima kože, osim osjetljivoj koži lica.

Sleeping mask ili noćne maske
U osnovi su slične krem maskama, samo što se ne ispiru, nego se nanose na kraju večernje rutine njege lica kao zadnji sloj. One su nešto poput jače kreme. Najbolji odgovaraju suhoj i zreloj koži.

Vezano:

Prirodne maske za lice – Ljepota COVER magazin

Najbolje maske za lice za svaki tip kože – Ljepota COVER magazin