I šminka vas može postarati – gdje griješite

sminka

I šminka vas može postarati – gdje griješite

Makeup trikove  koji su navedeni ispod ste vjerojatno naučili primjenjivati kada ste bili mlađi, a sada vam značajno dodaju godine i čine da izgledate starijima nego što zapravo jeste:

Maskara na donjim trepavicama – iza 40-e zaboravite na nanošenje maskare na donje trepavice. Radije u više slojeva nanesite maskaru na gornje trepavice i poslužite se uvijačem za što bolji dojam.

Nosite istu frizuru kao i prije 15 godina – bez obzira koliko vam dobro ta frizura stajala, vrijeme je za promjene i prilagodbu novim trendovima. Posjetite frizera još ovaj tjedan.

Taman ruž – Kako biste izgledali mlađe i svježiji koristite nešto svjetlije i sjajnije nijanse. Nemojte koristiti olovke za usne, posebno ne tamnije od boje ruža.

Žuti zubi – Zubari nisu više toliko skupi da si povremeno ne možete priuštiti poliranje i izbjeljivanje zubi.

Previše pudera – Još uvijek koristite istu količinu pudera kao i kada ste imali problematičan ten?! Smanjite količinu ili pronađite kremu u boji koja će biti nešto blaža, a svejedno ujednačiti boju tena i prikriti nedostatke.

Pretanke obrve – Obrve se same od sebe stanjuju kako starite, a previše pincete vam može samo upropastiti dojam.  Kupite i dobar set za obrve kako biste mogli „popuniti“ nedostatke olovkom ili sjenilom u istoj boji.

Trikovi s kojima ćete izgledati mlađe

-1 – Kada primijetite bore oko očiju trebali biste izbjegavati hladne i sjajne boje sjenila. Svjetlucanje naglašava bore i tanku kožu, te naglašava linije oko očiju umjesto da ih prekriva.

Koristite svilene i matirane sjene koje će zagladiti vašu kožu i kamuflirati bore. Izaberite boju šampanjca ili breskve kako biste posvijetlili područje oka. To će kreirati dojam mladosti i svježine. Ako želite naglasiti dubinu oka koristite sivkasto smeđu nijansu.

-2- Usne se s godinama isušuju i postaju sve tanje. Za usne vrijedi obrnuto pravilo od očiju. Tamna olovka za usne ili ruž, te mat boje istaknut će bore oko usana pa ih izbjegavajte. Iako ruž dulje izdrži na usnama od sjajila, ono čini vaše usne punijima. Ako već ne možete bez ruža dobro bi bilo nanijeti ruž pa preko njega sjajilo. Nemojte više koristiti jeftine ruževe koji se uvlače u bore. Kada uđete u određene godine na sjajilima za usne ne biste trebali štedjeti.

-3- Ne smijete si dopustiti da pretjerate s bilo čim na licu, posebno ne s crvenim ružem, ružičastim rumenilom, tušem ili olovkom za oči. Naravno boje su nužne kod šminkanja, ali ih birajte pametno.

-4- Doći ćete u napast da na licu prekrivate tamne podočnjake ili mrlje jačim korektorom ili puderom, međutim on se može uvući u bore pa će one zbog toga izgledati dublje i postati izraženije. Ipak, ukoliko ih ne prekrijete izgledat ćete umorno.

Rješenje se krije u hidrataciji. Prije make-upa dobro hidratizirajte lice kvalitetnom kremom. Idealna šminka ne bi trebala potpuno prekriti vašu kožu, nego samo prekriti nedostatke, što znači da prirodna boja uvijek mora provirivati ispod pudera. Nemojte ove proizvode nanositi prstima nego kvalitetnim četkama. Četkice i spužvice će pomoći da ne nanesete previše proizvoda. Za podočnjake izbjegavajte žute tonove korektora jer će vam koža pod njima dobiti sivkasti i zeleni sjaj.

-5- Zaboravite na crne tuševe i tekuće olovke za oči, jer ćete njihovim korištenjem dobiti umoran izgled. Razmislite o prebacivanju na smeđu i tamno smeđu nijansu. Umjesto tekućih koristite pudraste tuševe za oči ili one u prahu. Nanesite ga uz sami rub trepavica.

-6- Popunite obrve i neka budu točno definirane. Na taj način možete postići iluziju jer će pogled biti usmjeren prema gore, umjesto dolje. Izaberite boju u puderu, identičnu boji vaših obrva i nanesite malenom četkom. Naravno, nemojte ih previše „nacrtati“. Slijedite prirodnu liniju i usredotočite se na popunjavanje eventualnih praznina, a ne definiranje novog izgleda.

-8- Ne zaboravite uviti trepavice. Dobit ćete manje spušten i manje umoran pogled.


Komentari

Odgovori

*