29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolje BB kreme za zrelu kožu

BB kreme odnosno Blemish Balm kreme su kombinacija pudera i kreme, uz dodatnu zaštitu...

Najbolje BB kreme za zrelu kožu

BB kreme odnosno Blemish Balm kreme su kombinacija pudera i kreme, uz dodatnu zaštitu (SPF) od sunca. One su u pravilu lakše i jednostavnije za korištenje, te bi se trebale lakše prilagoditi nijansi vaše kože.

U nekim slučajevima BB krema može zamijeniti i kremu i puder, ovisno o tipu kože, dok će kod nekih biti potrebna krema ispod BB kreme.

BB kreme su prvo postale popularne na azijskom tržištu, a i danas mnoge njihove BB kreme imaju više aktivnih i djelotvornih sastojaka nego one sa zapadnog tržišta. Također, u mnogim azijskim BB kremama jedan od sastojaka je arbutin koji djeluje na izbjeljivanje hiperpigmentacije i ujednačavanje tena.

Neke BB kreme imaju konzistenciju pudera i jače prekrivanje, dok neke od njih imaju prilično lagano prekrivanje. Koja će biti idealna za vas ovisi o tipu kože, ali vašim željama i potrebama.

Upravo zbog jednostavnosti, ali i zbog dodatnih sastojaka po kojima se razlikuju od pudera popularna su zamjena pudera kod žena sa zrelijom kožom. Također, zaštita od sunca je jako bitna, a budući da BB kreme uglavnom imaju i visok zaštitni faktor idelane su za brzo spremanje.

Neke od popularnih BB krema za zrelu kožu su:

  • Shiseido – BB Perfect Hydrating Cream SPF 30
  • Garnier BB Cream Anti-Ageing
  • Nivea 5 in 1 day ceam
  • Dr.Jart+ Premium BB Beauty Balm SPF 40
  • Missha M BB Cream
  • ESTEE LAUDER DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15
  • STILA stay all day 10-in-1 HD Beauty Balm
  • Clarins – Skin Detox Fluid SPF 25
  • SKIN79 Super Plus Beblesh Balm Original Gold BB (SPF30/PA++)
  • Kiehl’s Skin Tone Correcting & Beautifying BB Cream
  • IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream with SPF 50+
  • Maybelline New York Dream Fresh BB Cream – dobar izbor za masnu kožu
  • L’Oreal Youth Code BB Cream Illuminator
  • Revlon Photoready BB Cream
  • Neutrogena Healthy Skin Anti-Aging Moisturizer
  • Dr.Jart+ Black Label Detox BB Beauty Balm SPF 25
  • ETUDE HOUSE Total Age Repair Wrinkle Reduce Royal BB Cream
  • MISSHA M Signature Real Complete BB Cream

Korejske odnosno azijske BB kreme često sadrže niacinamid i arbutin, što pomaže izbjeljivanju sunčevih pjega, te one ili druge s takvim sastojcima mogu biti dobar izbor za kožu kod koje je problem pigmentacija.

Također, iako nije pravilo, azijske BB kreme imaju jače prekrivanje.

U svakom slučaju BB kreme nisu isto što i tonirane kreme, one imaju drugačije sastojke, a u pravilu i jače prekrivanje, te bi trebale biti postojanije od toniranih krema.

Zreloj koži je potrebna drugačija njega, tako da će im odgovarati i drugačije BB kreme, te bi bilo dobro birati posebne BB kreme namijenjene zreloj koži, ali morate znati da baš kao u mladosti, ne trebate ignorirati svoj prirodni tip kože, jer ne postoji samo zrela koža. Svaka zrela koža ima svoje podkarakteristike koje trebate uzeti u obzir pri odabiru BB kreme. Obično se 35. do 40. godina života počinju vezati uz zreliju kožu, ali sve naravno ovisi o osobi i stanju njene kože. Ako je vaša koža još uvijek masna, bez obzira što ste u određenoj dobi za vas nisu BB kreme za zreliju kožu.

Zrelu kožu identificirat ćete po ovim osobinama:

– zrela koža je suša i tanja
– zrela koža je dehidrirana
– zreloj koži nedostaje sjaja
– zreloj koži nedostaje čvrstoće
– na zreloj koži se primjećuju bore
– na zreloj koži postaju vidljive otvorene pore
– na zreloj koži se primjećuju pigmentacijske mrlje.

Iako se često zna savjetovati kako je bolje što ranije krenuti s anti-ageing njegom, kod izbora BB kreme to nije slučaj, jer vam BB krema koja ne odgovara vašem tipu kože nećete iskusiti njene pune potencijale. Zbog toga sa zaštitom u mlađoj krenite na druge načine, poput zaštite od sunca, visokog UV faktora, zdravim životnim stilom, a BB kremu birajte prilagođenu vašem tipu i stanju kože.

Najbolja BB krema za zrelu kožu trebala bi vašoj koži osigurati hidrataciju, zaštiti je od nastanka novih mrlja, te postupno izblijediti  postojeće, zaštititi je od vanjskih utjecaja, stimulirati proces regeneracije i vraćati čvrstoću kože, te dati blistavi mladenački sjaj vašoj koži.

Vezano:

Najbolji tekući puderi za zrelu kožu – anti ageing puderi – Ljepota COVER magazin

Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas? – Ljepota COVER magazin

Izbor BB kreme za različite tipove kože – Ljepota COVER magazin