26. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Korejska kozmetika u DM-u – Što isprobati?

Iako je korejska kozmetika već neko vrijeme jako popularna, od kad je i na policama DM-a mnogi se pitaju što isprobati i od kud krenuti...

Korejska kozmetika u DM-u – Što isprobati?

Iako je korejska kozmetika već neko vrijeme jako popularna, od kad je i na policama DM-a mnogi se pitaju što isprobati i od kuda krenuti. Za one koju se tek upuštaju u avanture isprobavanja azijske kozmetike donosimo kratak pregled.

Korejska kozmetika u DM-u

Neki od popularnih proizvoda korejske kozmetike koje biste mogli probati:

Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser – gel za umivanje koji svojom uravnoteženom pH formulom odgovara većini tipova kože. Iako je namijenjen za jutarnje umivanje ovaj gel će odlično poslužiti i navečer, te dobro skida šminku.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – essence proizvodi azijske kozmetiku su donekle slični serumima na koje smo naviknuli. Sa sastojcima ekstrakta puža ovaj proizvod je dobar izbor za one s problematičnom kožom, za one sa suhom kožom, ali i kao dio antiaging rutine.

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid gel protiv prištića – proizvod s BHA kiselinom namijenjen problematičnoj koži te dubinskom čišćenju pora.

Cosrx Advanced Snail 92 All in one krema – Krema s visokim udjelom puževog mucina može biti dobra za ujednačavanje kože, hidrataciju ali i za tretiranje problematične kože. Regenerativno djelovanje puževe sluzi ovdje dolazi do izražaja.

MISSHA Perfect Cover BB kreme – dugo vremena je mnogima sinonim za BB kremu bila upravo BB krema ovog branda. I dok je u početku bila bojama manje prilagođena za zapadna tržišta, budući da su bile dostupne samo boje 13, 21 i 23 koje su relativno svijetle, danas to nije slučaj, te su dostupne i u nijansama 25, 27 i 31 koje više odgovaraju tamnijem ili srednje tamnom tenu. Ove BB kreme u sastavu imaju arbutin koji djeluje na ujednačavanje tena, te pomaže u rješavanju hiperpigmentacije. Tako da je ova BB kreme, BB krema u punom smislu riječi. Ima visok SPF, štiti kožu od novih oštećenja izazvanih suncem, ali i djeluje na regeneraciju kože i izbjeljivanje već nastalih hiperpigemntacija. Uz to ima i dobru pokrivnu moć. Ako se borite protiv hiperpigmentacije ovo je proizvod kojem možete dati priliku.

MISSHA Super Aqua Ice Tear hidratantna krema za lice lagana hidratantna krema za lica koja prodire duboko u kožu. Odličan izbor za masnu, mješovitu kožu, ali ljeti može biti jako dobra varijanta za suhu kožu.

Korejska kozmetika

Po čemu se korejska kozmetika razlikuje od zapadne?

Kao prvo treba naglasiti da mnogi proizvodi i brandovi koji spadaju u korejsku ili azijsku kozmetiku su već dugo prisutni kako na našem tržištu, tako i širom Europe. No, to su uglavnom brandovi koji imaju globalnu ciljanu publiku. No, mnogi korejski brandovi su dugo vremena ostali samo prisutni na svom tržištu, te su teško bili dostupni u Europi te su bili dostupni samo online.

Da li zbog svoje djelotvornosti ili samo zato što su bili drugačiji i nedostupni, njihova popularnost je rasla posljednjih desetak godina.

S jedne strane korejska kozmetika je nešto novo i drugačije, no s druge strane često koriste sastojke koji su se kod nas rjeđe koristili.

Isto tako, njihov glavni fokus su nešto drugačija područja, te su na njima zahvaljujući tradiciji bili uspješniji. Posebno je slučaj bio s izbjeljivanjem sunčanih pjega i hiperpigmentacije, budući da je to područje u njihovoj kozmetici iznimno bitno.

Razlikuju se i po korištenim sastojcima, često se mogu pronaći sastojci koji sve do unazad cca 5 godina kod nas nisu bili česti kao ginseng, pužev mucin, ekstrakti zelenog i crnog čaja u kozmetici. Fermentirani sastojci su u korejskoj kozmetici iznimno česti kao i proizvodi s bifidom.

Posebna vrsta proizvoda se naziva First Essence koja se nanosi prva na lice, te priprema kožu na sljedeće korake. No, mnogi First Essence proizvodi rade puno više od pripreme kože, a posebno kod suhe i dehidrirane kože, uvođenje ovog proizvoda može donijeti značajne razlike.

Dodatno, korejsku kozmetiku karakterizira korištenje više slojeva u jednoj rutini. Dok se dugo vremena na našem tržištu krema smatrala dovoljnom, a eventualno dodavanje seruma je već duža rutina. Iako se u korejskoj kozmetici i rutini u korake ubrajaju i skidanje šminke i umivanje, te nanošenje kreme oko očiju kao poseban korak, svejedno imaju više koraka i slojeva nego što je bilo uobičajeno kod nas. Više koraka u rutini posebno se može pokazati korisno kod suhe i zrele kože.

Bez obzira d ali želite probati proizvode s novim sastojcima, provjeriti da li su efikasniji ili želite dodati više slojeva u rutinu, korejska kozmetika je mjesto za inspiraciju.

Pročitajte i:

Što su BB kreme i da li su pravi izbor za vas?