29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolji serumi za lice za žene preko četrdeset (40+)

Kada pređete četrdesetu godinu potrebe kože se počinju mijenjati, te je sastojke seruma potrebno prilagoditi...

Najbolji serumi za lice za žene preko četrdeset (40+)

 

Kada pređete četrdesetu godinu potrebe kože se počinju mijenjati, te je sastojke seruma potrebno prilagoditi potrebama kože. Ako želite neke promjene ili pojačati njegu lica, upravo serumi, koji su uglavnom koncentrirani proizvod, su proizvodi koji mogu napraviti razliku.
Nemojte očekivati brze rezultate ni od kakvog proizvoda, ali ako pogodite onaj koji odgovara vašoj koži s vremenom ćete osjetiti razliku. Istražite serume koje koristite, pogledajte koji su im aktivni sastojci, nemojte donositi odluku samo na temelju obećanja ili reklame. Ako npr. tražite serum s peptidima, kako ćete znati da nisu u serumu sam u tragovima? Pogledajte sastojke, lista sastojaka je poredana po udjelu, dakle što su bliže početku to ih ima više, a ako je sastojak pri kraju popisa ima ga manje.

Serumi bi trebali postati dio vaše rutine, oni prodiru dulje u kožu te će dati vašoj koži ono što je potrebno kako bi se usporili znakovi starenja.
S obzirom da u ovim godinama koža postaje već zahtjevnija, možete izabrati jedan serum za ujutro, a drugi za navečer. Trajat će vam jednako kao da ste kupili jedan za drugim, a imat ćete različite sastojke koje nanosite na kožu. Također, ako se želite koncentrirati na različite probleme možete staviti i dva seruma jedan preko drugog.

U četrdesetima je jako bitno nahraniti kožu, hidratizirati, pronaći serume bogate antioksidantima, dodati serume s peptidima, C vitaminom, ali i retinolom. Također, u četrdesetima je bitna redovna eksfolijacija kože, za ovu svrhu AHA kiseline su jako dobar izbor: glikolna, mliječna ili mandelična kiselina, ovisno o tipu kože

Savršena kombinacija u serumu za žene u četrdesetima bio serum koji sadrži AHA kiselinu, hijaluronsku kiselinu, antioksidante, retinol i peptide. Teško je pronaći jedan takav, ali možete pokušati pronaći kombinaciju koja će uključivati te sastojke ili bar neke od njih.

Izdvojili smo serume različitih sastojaka, ali i cjenovnih rangova.
Neki od najboljih seruma za žene u četrdesetima su:

Algenist Elevate Advanced Retinol Serum

Estee Lauder Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate
SkinCeuticals C E Ferulic
Clinique Fresh Pressed Vitamin C 7-Day Serum
Drunk Elephant C-Firma Day Serum
Ole Henriksen Truth Serum
Murad Retinol Youth Renewal Serum
The Ordinary Buffet
Kiehl’s Since 1851 Midnight Recovery Concentrate
Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Serum
No7 Restore & Renew Multiaction Serum
L’Oreal Paris Revitalift Serum
Paula’s Choice Resist Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum
The Inkey List Q10

 

Vezano: 

Najbolji serumi za lice za svaki tip kože

Najbolje kreme za lice za žene u četrdesetim (40+) – Ljepota COVER magazin

Najbolje noćne kreme za vašu kožu – Ljepota COVER magazin