Najbolje kreme za žene preko pedeset (50+)

Najbolje kreme za žene preko pedeset (50+)

Njega kože za žene u pedestim trebala bi uključivati i serume i kreme. Serumi su koncentriraniji proizvodi koji ciljano djeluju na određene probleme kože, no i kreme su bitan faktor u njezi kože lica.
Nemojte se iznenaditi ako shvatite da kreme koje su vam do sad savršeno odgovarale sada više ne odgovaraju. U pedesetima se smanjuje elastičnost kože, postaje suha, smanjuje se količina kolagena.
Krema bi trebala nadoknaditi vlagu, ali i hranjive tvari potrebne koži. Kreme za žene u pedesetim bi trebale sadržavati hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline kako bi dale vlažnost koži.

Također, s kremama ciljano djelujte na bore. Dobra krema protiv bora, a to znači da je s aktivnim supstancama, ali i da vama odgovara, bi trebala biti neizostavna. Dobro bi bilo da se radi o kremama koje potiču proizvodnju kolagena, budući da se s godinama smanjuje količina kolagena.

Bitno je izabrati i kremu prema tipu kože i potrebama koje su izraženije. Tako za suhu kožu uključite u rutinu sastojke poput hijaluronske kiseline, vitamina E, aloe, zelenog čaja, te ekstrakte drugih biljaka koje daju vlažnost koži. Na diskoloraciju kože kože dobro djeluju vitamin C, retinol, ceramidi, glikolna kiselina… Na bore dobro djeluju sastojci poput hijaluronske kiseline, retinola, kolagena, vitamina B.

Izdvojili smo neke od dobrih krema za žene preko pedeset godina različitih cjenovnih rangova i različitih sastojaka:

Ole Henriksen Sheer Transformation Perfecting Moisturizer
Boscia Cactus Water Moisturizer
Elizabeth Arden Visible Difference
L’Occitane Comforting Cream
Sunday Riley Brightening Enzyme Water Cream
Origins GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream

Natura Bisse Essential Shock Intense Cream
Tatcha The Water Cream

Neutrogena Hydro Boost Gel-Cream
CeraVe Facial Moisturizing Lotion PM
Aveeno Positively Radiant Intensive Night Cream
ROC Retinol Correxion Deep Wrinkle Night Cream

Alba Botanica Hawaiian Oil-Free Moisturizer


Komentari

Odgovori

*