5 najčešćih zimskih beauty pogrešaka

5 najčešćih zimskih beauty pogrešaka

Zimska njega kože se razlikuje od one u ostatku godine. Drugačiji su vremenski uvjeti, koža je općenito više isušena, te je potrebno prilagoditi i njegu kože novim uvjetima. Suha koža tijela, suhe usne, perutanje kože, samo su neke od mogućih promjena stanja kože.

Njegu kože potrebno je prilagoditi, kod mnogih će biti potrebno pojačati kozmetiku, s lakših krema prijeći na teže i slično.

Ovo su samo neki od načina na koje možete djelovati kako bi vam koža zimi bila u boljem stanju, odnosno pogreške koje biste trebali izbjeći:

Zadržavanje pod vrućim tušem


Kada je vani deset stupnjeva ispod nule, vrlo primamljivo zvuči svoje jutarnje tuširanje pretvoriti u kupku od pola sata, no, već nakon 15 minuta vruća voda će vašoj koži napraviti više štete nego koristi. Skratite vrijeme tuširanja i izbjegavajte vruću vodu.

Nanošenje pudera na suhu kožu


Bez obzira koliko je vaš puder dobar, ukoliko ga nanesete na suhu kožu samo ćete dodatno naglasiti problem. Kako bi vaša koža bila glatka redovno koristite piling i bogatu noćnu kremu koja će obnoviti vašu kožu.

Možda puder možete ljeti na nanositi bez prethodne pripreme kože, no, zimi će to biti prilično teško.

Zaboravljanje balzama za usne


Kada je vani hladno balzam je nešto što ne biste trebali zaboravljati budući da je ispucale usne vrlo teško oporaviti.

Zaboravljanje krema sa zaštitnim faktorom


Sunčeve zrake postoje i tijekom zime, vaša koža ih apsorbira i s vremenom postaje oštećena. Spriječite to tako da kupite kremu ili puder sa zaštitnim faktorom.

Zanemarivanje ruku


Nosite rukavice i često mažite ruke jer ispucale ruke i nokti ne izgledaju zdravo i privlačno.

Ruke su jako osjetljiv dio te su dosta izložene vanjskim faktorima. Stoga bi njima trebalo posvetiti dodatnu pažnju.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*