SUHE RUKE – kako imati lijepe i njegovane ruke tijekom zime

SUHE RUKE - kako imati lijepe i njegovane ruke tijekom zime

SUHE RUKE – kako imati lijepe i njegovane ruke tijekom zime

Odvojite jedan trenutak i pogledajte u svoje ruke. Ukoliko su one meke, glatke i uredne svakako trebate nastaviti s njegujućim tretmanima, no, većina vas će primijetiti da one postaju suhe i grube.
Evo nekoliko savjeta kako da vaše ruke izgledaju lijepo i njegovano tijekom cijele zime:

Zaštitite svoje ruke

Kada je hladno, prije nego što idete vani oblačite jaknu, stavljate kapu i šal, a isto tako biste trebali zaštiti i svoje ruke. Što češće nosite rukavice jer one sprječavaju isušivanje vaše kože.

Izbjegavajte proizvode koji sadrže alkohol

Losioni, kreme, vlažne maramice i slični proizvodi koje svakodnevno koristite vrlo često sadržavaju alkohol radi dezinfekcije. Zimi alkohol izbjegavajte jer on isušuje i nadražuje kožu.

Ruke perite u mlakoj vodi

Iako vrlo topla, gotovo pa vruća voda u hladnije dane može biti jako ugodna, ona uzrokuje dodatno isušivanje kože. Mlaka voda će pomoći vašoj koži da zadrži prirodnu vlagu.

Pažljivo kod pranja posuđa

Jedan od glavnih razloga za suhu i ljuskavu kožu tijekom zime može biti i deterdžent za suđe. Potražite onaj na kojem je navedeno da štiti vaše ruke.

Kremu za ruke nosite u torbici

Tijekom hladnih dana nije loše kremu za ruke držati u torbici kako bi vam bila blizu, te ukoliko imate mogućnost više puta dnevno nanijeti je na ruke. Kupite kremu koja ima i zaštitni faktor.

Povećajte unos vitamina

Ukoliko se ne hranite dovoljno zdravo, to će se sigurno pokazati i na vašoj koži. Možete nanositi kremu za ruke u dosta slojeva, ali bez ikakvog učinka ukoliko kožu ne hranite iznutra. Jedite zeleno povrće i hranu bogatu vitaminom B kao što je tuna, puretina ili banana. Također, povećajte i unos ribljeg i maslinovog ulja.

Vezano:

Kako se boriti protiv suhe kože – Ljepota COVER magazin

Krema za ruke protiv starenja kože – Ljepota COVER magazin

 


Komentari

Odgovori

*