20. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolji drogerijski serumi

Jeftini serumi za lice ne moraju biti lošiji, samo je bitno pronaći onaj koji odgovara vama i vašem tipu kože...

Najbolji drogerijski serumi

Najbolji drogerijski serumi

Serumi za lice su proizvodi koji su koncentrirani, najčešće namijenjeni za određenu svrhu ili s naglaskom na određeni sastojak u serumu. Serumi za lice se uobičajeno u rutini njege lica nalaze između tonika i kreme. Ukoliko se ne koristi tonik, tada se serum stavlja na lice prije kreme. Iako je ponekad serum (posebno kod masne kože) čak i dovoljan, on nije namijenjen da se koristi samostalno.

Serumi za lice se mogu birati uglavnom

  • prema namijeni (protiv hiperpigmentacije, protiv bora, akni…)
  • prema glavnom sastojku (serumi s AHA kiselinama, s peptidima, s propolisom, s vitaminom C…)

Jeftini serumi za lice ne moraju biti lošiji, samo je bitno pronaći onaj koji odgovara vama i vašem tipu kože. I u drogerijama se mogu pronaći izvrsni serumi za lice, za različite potrebe i za različite tipove kože lica. Bitno je pronaći serum koji je s aktivnim sastojcima koji odgovaraju vašim potrebama i koži lica.

Možda smatrate kako je krema sasvim dovoljna da biste održali zdravlje kože, ali serumi su mnogo koncentriraniji u korisnim supstancama da je prava šteta propustiti njihovo djelovanje na lice.

U serumima možete pronaći velike količine vitamina C i antioksidanata što pomaže obnavljanju stanica kože, uklanjanju mrlja, a serumi nisu teški pa ne opterećuju kožu.

Serumi se na lice nanose prije kreme, na čisto lice ili nakon tonika. U većini slučajeva serum nije dovoljan samostalno nego nakon njega trebate nanijeti adekvatnu kremu za lice.

Najbolji drogerijski serumi

Serumi se razlikuju prema glavnim sastojcima, ali to i dalje ne znači da su svi serumi s nekim sastojkom isti. Bez obzira na glavni sastojak i ostali sastojci su biti, što znači da ako nekom ne odgovara jedan serum s nekim sastojkom, ne znači da neće ni drugi. Potrebe lica se razlikuju, te njihova reakcija na sastojke i serume, stoga će neki serum koji je mnogima odličan drugim biti prosječan ili čak i loš. Neki od drogerijskih seruma koji se ističu su:

Balea Serum Aqua


Neutrogena Serum Hydro Boost Aqua Perlen


NIVEA Serum Hyaluron Cellular Filler


L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluronic Acid Replumping Serum


It’s Skin Serum Aloe Relaxing Serum


Benton Serum Snail Bee High Content Essence


IT’S SKIN POWER 10 FORMULA GF Effector

Eveline Cosmetics Hyaluron Clinic
Olay Regenerist Retinol24 Night Serum With Retinol & Vitamin B3
Balea Beauty Effect Retinol
Balea Vitamin C Serum
IT’S SKIN POWER 10 FORMULA VC Effector
Olay Regenerist 3 Point Lightweight Firming Serum
Balea Serum VITAL+ Intensiv
L’Oreal Paris Age Perfect Cell Renew Restorative Serum
NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle Face Serum Pearls
IT’S SKIN POWER 10 FORMULA Q10 Effector
Olay Regenerist Luminous Anti-Ageing Skin Tone Perfecting Serum
L’Oreal Paris Age Perfect Manuka Honey Face Serum
Balea Serum Q10 Anti-Falten
Delia Cosmetics Professional Face Care Collagen
It’s skin Power 10 Formula YE Effector

Serumi za lice

Serumi za lice mogu biti odličan dodatak rutini. Iako se serumi za lice mogu koristiti u svakodnevnoj njezi, njih se najčešće dodaje u rutinu kada uobičajena krema nije dovoljna. Posebno kod problema suhe ili dehidrirane kože serumi mogu biti odličan izbor jer će u kombinaciji s kremom djelovati intenzivnije, nego npr. dva sloja kreme.

Slično je i antiageing djelovanjem, kao i s hiperpigmentacijom, ožiljcima, gubitkom elastičnosti… Mogu se kombinirati serum s djelovanjem na jedan problem i krema s djelovanjem na drugi.

Za mnoge koji nisu naviknuti na korištenje seruma u rutini oni su nepotreban korak, no, kada se na njih naviknete i shvatite brojne prednosti koje oni nose, taj dodatni korak u rutini vrijedi truda.

U jutarnjoj i večernjoj rutini se može koristiti isti serum, ali se mogu izabrati i dva različita, s različitim ciljnim djelovanjem, kako bi se na više aspekata kože djelovalo.

Pročitajte i:

Najbolji serumi za lice za svaki tip kože