29. ožujka 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Zimski savjeti za njegu kose

Od bezličnog do isušenog izgleda, žene se suočavaju s mnogobrojnim  problemima s kosom u hladnim zimskim...

Zimski savjeti za njegu kose

Od bezličnog do isušenog izgleda, žene se suočavaju s mnogobrojnim  problemima s kosom u hladnim zimskim mjesecima. Zima je općenito poznata kao najgore vrijeme za vašu kosu, a tada se javljaju i prhut, naelektrizirana kosa, lomljenje kose i ispucali vrhovi. Baš poput kože na hladnoću reagira i vaša kosa i tjeme, zbog toga je u zimskim mjesecima kosi potrebna posebna njega.

Prhut – Najčešći uzrok pojave prhuti u zimskim mjesecima je isušeno tjeme. Zbog toga se u zimskim mjesecima ne preporučuje korištenje vrućih fenova za kosu, nego trebate koristiti blaže temperature. Također, jednom tjedno prije pranja kose nanesite nekoliko kapljica ulja pomiješanih s limunovim sokom, kako biste nahranili kožu.

Naelektrizirana kosa – Kada perete kosu, perite je s umjerenom toplinom, jer će se zbog vruće vode kosa elektrizirati još više. Kako bi kosa bila glatka, nakon pranja koristite regenerator.

Ispucali vrhovi – Nedostatak vlage i izlaganje promjenjivim temperaturama uzrokuje pucanje kose. Nanesite ulje ricinusa na vlažnu kosu prije sušenja i vaša kosa će izgledati zdravije.

Dva dodatna savjeta:
– Jednom mjesečno napravite uljni tretman za kosu, tako što ćete na kosu nanijeti maslinovo ulje i ostaviti da djeluje preko noći. Ujutro operite kosu. Stavite na jastuk veliki ručnik kako ne biste uništili posteljinu.

– Nemojte svaki dan prati kosu jer će agresivni šamponi uzrokovati sve veće probleme.

Vezano:

Kosa – 30 najboljih savjeta kako imati lijepu i zdravu kosu – COVER magazin.com

Najbolje prirodne maske za kosu – Ljepota COVER magazin

Kako koristiti ulja za kosu – Ljepota COVER magazin