19. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Joga za lice

Joga za lice

U posljednje vrijeme žene se sve češće vraćaju prirodi i neutralnijim tehnikama održavanja mladolikog izgleda. Posljednji trend koji je zahvatio Amerikanke je joga za lice.

Joga za lice bazirana je na principima učvršćivanja ključnih mišića na licu, a u kombinaciji s pravilnim disanjem daje izvrsne rezultate. Programi joge za lice povećavaju cirkulaciju krvotoka na području lica, vrata i kralješnice, potičući izmjenu tvari, te veći dotok kisika i nutrijenata. joga za lice je zapravo proces čišćenja lica i detoksikacije koja ostavlja lice mladolikog izgleda. Na licu postoji oko 16 mišića i mnogo krvnih žila.

Joga za lice učvršćuje oslabjele mišiće, te povećava njihovu otpornost na „djelovanje gravitacije“. Energizira ih i smanjuje utjecaj stresa.

Ako se vježbe izvode pravilno povećava se i volumen regeneracije, odnosno proizvodnje novih kožnih stanica na tom području, kolagena i elastičnost kože.

Navest ćemo vam neke vrlo jednostavne vježbe koje će smanjiti napetost i poboljšati cirkulaciju.

1 – Udobno se smjestite, na podu ili čvrstom madracu s nogama prekriženim na indijanski način. Zatvorite oči. Usredotočite se na disanje kroz nosnice i zrak koji ulazi kroz njih i koji izlazi iz vašeg tijela. Hladan zrak ulazi unutra, a topliji izlazi. Protrljajte dlan od dlan, dok ne osjetite da su se zagrijali. Vruće dlanove stavite preko očiju. Pričekajte nekoliko sekundi i ponovite postupak. Ova vježba će umiriti očne živce i potaknuti cirkulaciju na području oko očiju.

2 – Ostanite udobno smješteni ispravljene kralježnice. Srednji prst i kažiprst obje ruke stavite na čelo. Ostale prste savinite u šaku. Laganim kružnim pokretima pređite preko cijelog čela lagano se masirajući. U ovom se području krije najviše stresa pa ćete učiniti mnogo za opuštanje. Pošto se ne koriste nikakve kreme, ni ulja za masažu, dok se prebacujete s jedne točke na drugu lagano odignite prste od kože. Nemojte prejako pritiskati, ali posebno posvetiti pažnju području između obrva i onome tik uz rub obrva. Ne zaboravite ravnomjerno i duboko disati.

3 – Ista dva prsta (kažiprst i srednjak ) stavite na područje nosa, pokraj ruba oka. Laganim kružnim pokretima prođite cijelo područje oko oka. Prvo ispod obrva, pa ispod oka. Držite oči zatvorene. Pripazite da masirate područje kože ispod kojeg su kosti, a ne samo oko. Napravite tri do četiri lagana kruga oko očiju.

4 – Spojite zube i kao da ćete se prisiljeno nasmijati otvorite usne koliko god možete. Zadržite nekoliko sekundi. Popustite. Ponovite vježbu tri puta.

5 – Što je moguće više otvarajte usta izgovarajući u sebi (ili naglas) samoglasnike A, E, I, O, U. Neka vam radi cijela vilica.

6 – Štipkajte se za bradu, na način da palcem i kažiprstom obje ruke uhvatite bradu zatim popustite. Opet stisnite, ali ne toliko da vam ostane crvenilo.