26. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

10 savjeta da izvučete kožu iz depresije

Sa zdravom kožom sve počinje. Koža je najveći organ tijela i ima zaštitnu ulogu. Možda jeste zima..

10 savjeta da izvučete kožu iz depresije

 

Sa zdravom kožom sve počinje. Koža je najveći organ tijela i ima zaštitnu ulogu. Možda jeste zima, ali to ne znači da vam koža treba biti suha i perutava. Vrijeme je da stanete u kraj ovom hladnom godišnjem dobu i problemima s kožom. Slijedi 10 savjeta koji će vam pomoći da vaša koža procvjeta i prije proljeća:

-1- Piling

Nemojte olako shvaćati ovaj najvažniji korak. Mrtve stanice na površini kože mogu spriječiti hidratantnu kremu da odradi svoj posao. Piling možete kupiti pa koristiti samostalno, možete kupiti gel za tuširanje s česticama pilinga ili koristiti neki piling od prirodnih sastojaka.

-2- Hidratizacija

Uvijek nakon tuširranja ili kupanja nanesite njegujući kremu ili losion na tijelo. Iako je najučinkovitije nanošenje hidratantnog sredstva neposredno nakon tuširanja, ako primijetite i tijekom dana da vam je koža suha ponovno ga nanesite.

-3- Koristite kvalitetnija sredstva

Kao što pred zimu mijenjate ulje u automobilu i koristite drugačiju tekućinu za vjetrobransko staklo, tako i vašoj koži zimi treba drugačija njega. Krema treba biti bogatija, kvalitetnija, a kreme i losione na bazi vode zamijenite onima s uljnom bazom.

-4- Kreme za ruke na dohvat ruke

Ako vam ruke izgledaju kao brusni papir niste jedini s ovim problemom. Rješenje se krije u tome da kupite nekoliko krema za ruke i rasporedite ih tako da vam stalno budu na dohvat ruke. Jednu stavite u torbicu, jednu u ladicu uredskog stola, jednu pokraj kreveta, jednu na sudoper, jednu u automobil, jednu u kupaonicu…

-5- Noćna njega

Vrijeme u krevetu nužno je za regeneraciju kože. Preko noći su posebno dobre kreme na bazi shea maslaca, bademovog i maslinovog ulja i sl.

-6- Pazite na vlažnost zraka

Možda na vanjske vremenske uvjete ne možete utjecati, ali pazite na vlažnost zraka u domu.

-7- Pijte vodu

Nemojte zaboraviti u organizam unositi dovoljno vode. Zimi smo manje žedni, ali tijelu je svejedno potrebno 6-8 čaša tekućine dnevno da bi dobro funkcioniralo.

-8- Izbjegavajte vruće kupke

Voda toplija od 27 C može iscrpiti prirodna ulja koja se nalaze u koži. Ako se već ne možete tuširati s hladnijom vodom, tada tuširanje skratite na 5 minuta.

-9- Zaštitni faktor

Zaštitni faktor nije samo za ljeto. Zimsko sunce može biti jednako štetno. Uvijek na ruke i lice nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Čak i zimi.

-10- Zdrava prehrana

Sve započinje iznutra. Ako se ne hranite zdravo, cjelokupan trud može biti uzaludan.

Vezano:

Zdrava prehrana – što je, kada je prakticirati i kako

Najbolja mlijeka i kreme za tijelo za suhu kožu 

Depresija – uzroci i simptomi, kako si pomoći, a što ne pomaže | SELFHELP |