Najbolji serumi za lice za žene preko pedeset (50+)

Najbolji serumi za lice za žene preko pedeset (50+)

Najbolji serumi za lice za žene preko pedeset (50+)

Koža lica u pedesetim nastavlja se mijenjati, te je sada poželjno imati proizvode u rutini njege lica sa vrlo koncentriranim sastojcima. Upravo tu uskaču serumi, te ako ste do sada koristili samo kreme za lice u pedesetim godinama vrijeme je da ubacite i serume u njegu lica. Serumi za lice mogu biti korisni svim dobnim skupinama i svim tipovima lica, no bitno je fokusirati se na trenutne potrebe kože. Serumi se na lice nanose prije kreme, no oni ne mogu zamijeniti kremu. Serumi za lice su koncentriraniji od krema, te bi imaju više aktivnih tvari. Postoje serumi za različite potrebe lice, kao i oni za različite dobne skupine.

Nakon pedesete godine serumi za lice se trebaju koncentrirati na bore, njihovo ublažavanje, poboljšanje strukture kože, izbjeljivanje hiperpigmentacije, ali i općenito diskoloracija na koži. Za pigmentaciju su jako dobar izbor serum sa ekstraktom sladića (licorice extract ) te arbutin, kao i vitamin C.

Osim sastojaka u serumima koji utječu na posvjetljivanje lica bitni su i sastojci poput glikolne kiseline, vitamina A i E, uz već spomenuti vitamin C…

Bez obzira ne prednosti nekog seruma, i njegovo sastojke, bitno je “slušati” svoju kožu, ako vam neki serum ne odgovara, prebacite se na neki drugi. Isto tako možda neki serum nema savršene sastojke, ali ukoliko vama odgovara, nemojte ga lako izbaciti iz rutine. Osim toga, prepoznajte svoje navike, rutine i želje, ako nekom savršeno funkcionira rutina od 8 koraka, no, vi volite praktičnost i brzinu, tražite one koji će se uklopiti u vaš stil. Imati serume koje nećete koristiti nije efikasno.

Izdvojili smo neke od seruma za žene preko pedeset:

SkinCeuticals C E Ferulic Serum
Estee Lauder Advanced Night Repair
Avène DermAbsolu Recontouring Serum
Dermalogica Overnight Repair Serum
Medik8 Hydr8 B5 Liquid Rehydration Serum
Lancôme Génifique Cream Serum
L’Occitane Immortelle Overnight Reset Serum
Vinter Daughter’s Active Botanical Serum
OLEHENRIKSEN Truth Serum – Vitamin C Serum
No7 Protect & Perfect Intense Advanced Anti-Aging Serum
CLARINS Double Serum
Elizabeth Arden PREVAGE Anti-Aging Daily Serum
L’Oreal Paris Vitamin C Serum
CeraVe Anti-Aging Retinol Serum
RoC Retinol Correxion Deep Wrinkle Facial Serum
Hada Labo Tokyo Anti-Aging Hydrator
La Roche-Posay Redermic R Serum
It Cosmetics No 50 Serum Anti-Aging Collagen Veil Primer
Paula’s Choice RESIST Anti-Aging Omega+ Complex Serum
Olay Regenerist Serum with Collagen Peptide
La Roche-Posay Substiane Serum Visible Density & Volume Replenishing Corrector

Popis dobrih seruma može biti još i veći, iz jednostavnog razloga jer postoji puno dobrih brandova i seruma, stanje lica i njegove potrebe se razlikuju od osobe do osobe, te unatoč nekom zajedničkim karakteristika stanja kože nakon pedesete godine, i dalje su razlike brojne.

Ako ne želite previše komplicirati, vodite računa o tome da lice bude hidratizirano, nahranjeno, te se pri izboru seruma vodite za tim da vam je osjećaj dobar. Serumi koji imaju sastojke za zaglađivanje mogu pomoći manjoj vidljivosti bora, dok će drugi djelovati na njihovo nastojanje. Ako vam odgovaraju različiti tipovi seruma, kombinirajte jedan za jutro drugi za večer.

Koje sastojke tražiti u serumima za lice za žene 50+?

Ukoliko želite serume birati prema sastojcima, tada se možete koncentrirati na neke od sljedećih sastojaka:

Antioksidansi – oni djeluju da smanjuju mogućnost pojave oštećenja na koži uzrokovane slobodnim radikalima, koji mogu ubrzati procese starenja. Neki od odličnih sastojaka su vitamini, ekstrakt zelenog čaja, beta karoten, serumi s puževom sluzi…

Posebno mjesto u njezi kože nakon pedesete zauzima retinol. Sada bi već trebalo češće koristiti proizvode s retinolom nego ranije, te koristiti one s jačom koncentracijom retinola. Više o serumima i kremama s retinolom: Retinol -najbolji serumi i kreme s retinolom

Bitnai su i sastojci koji hidratiziraju kožu. U ovim godinama koža je češće isušena, odnosno lakše se i brže isuši, što pospješuje pojavu bora, te ih naglašava.

Proizvodi s ceramidima, glikolnom kiselinom, te hijaluronskom kiselinom također su dobar izbor.

I kada se bira antiageing serum treba voditi računa o tipu kože. Neće isti serumi odgovarati osobama s naglašeno suhom kožom ili masnoj.

Ukoliko možete, radije se fokusirajte na sastojke, umjesto na marketinške tvrdnje koje se vežu uz neki proizvod.

Kada i kako koristiti serum za lice?

Ovisno o vrsti seruma kao i glavnim sastojcima razlikovat će se korištenje seruma.

Uobičajeno se koristi prvo tonik, potom serum i preko krema.

Ukoliko ne koristite tonik tada serum ide na suhu kožu, a preko njega krema ili emulzija.

Međutim, neki serum idu direktno na suhu kožu, neki se koriste samostalno, te bi uvijek trebalo pogledati upute proizvođača kako koristiti neki serum, budući da oni najbolje znaju što je u serumu i na koji će način on djelovati najbolje.

Vezano:

Najbolje kreme za žene preko pedeset (50+) – Ljepota COVER magazin

Najbolji serumi za lice za svaki tip kože – Ljepota COVER magazin

Najbolje noćne kreme za vašu kožu – Ljepota COVER magazin


Komentari

Odgovori

*