27. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Najbolji serumi i kreme sa Q10

Q10 nije novi sastojak u proizvodima za njegu kože, a njegova popularnost se ne smanjuje, nego na tržištu možemo pronaći sve više i više proizvoda sa Q10...

Najbolji serumi i kreme sa Q10

Q10 odnosno koenzim Q10 nije novi sastojak u proizvodima za njegu kože, a njegova popularnost se ne smanjuje, nego na tržištu možemo pronaći sve više i više proizvoda sa Q10.

Koenzim Q10 pomaže u jačanju, ali i obnavljanju kože. Q10 štiti kožu od slobodnih radikala, smanjuje nastanak bora, te pomaže u zacjeljivanju oštećenja.

Često se spominje kako koenzim Q10 pomaže koži da izgleda mlađe i svježije. To je već dovoljan razlog da isprobate neki proizvod s ovim sastojkom. Budući da se s godinama smanjuje količina Q10 u tijelu, a da djeluje na zaštitu kožne barijere, kao i da je sastojak koji pomaže u borbi protiv bora i starenja, Q10 se uglavnom kao sastojak proizvoda, kako seruma tako i krema može, nalazi u antiageing proizvodima.

Najbolji serumi i kreme sa Q10:

Najbolji serumi sa Q10 – ispod donosimo popis nekih od popularnih seruma sa sastojkom Q10:

Trilogy CoQ10 Booster Oil
It’s Skin Effector Q10
Indie Lee CoQ10 Toner
Nivea Q10 Power intenzivna kura za učvršćivanje
OSKIA CityLife Concentrate
SARAH CHAPMAN Skinesis Age-repair Serum
THE INKEY LIST Q10 Serum
SUSANNE KAUFMANN Pollution Skin Defence System
this works Morning Expert CBD Booster and Co-Enzyme Q10
Elemental Herbology Cell Nourish Radiance and Vitality Facial Serum
The Jojoba Company CoQ10 Antioxidant Serum

Najbolje kreme sa Q10

Nivea Q10 Power učvršćujuća noćna krema protiv bora s koenzimom Q10
Eucerin Q10 Active Anti-Wrinkle Day Cream
ESTÉE LAUDER NightWear Plus Anti-Oxidant Night Detox Creme
DHC Q10 Cream
Trilogy Replenishing Night Cream

Koenzim Q10 ili Ubiquinone CoQ10 štite kao antioksidansi štite kožu od slobodnih radikala, mogu pomoći u usporavanju procesa starenja te u borbi protiv antioksidativnog stresa. Koenzim Q10 također može pomoći u očuvanju barijere kože, kao i u zaštiti kože od toksina i alergena.

CoQ10 ili Q10 – koja je razlika

CoQ10 je skraćenica od Coenzyme Q10. CoQ10 je prirodni enzim koji može pomoći u održavanju zdrave kože, a neka od glavnih svojstava koja mu se pripisuju su da djeluje na hidratiziranost kože, ujednačavanje tonaliteta kože kao i da pomaže smanjiti oštećenja od UV zračenja.

CoQ10 se popularizirao u japanskoj kozmetici. Neka znanstvena istraživanja su potvrdila da djeluje na smanjenje bora, a to je jedan od razloga zašto se dodatno popularizirao ovaj sastojak u zadnje vrijeme.

CoQ10 se naziva i samo Q10, prirodno je proizveden enzim koji ima antioksidativna svojstva, te pomaže u zaštiti stanica, a količina u organizmu se smanjuje kako tijelo stari.

Neke od glavnih prednosti Q10 su djelovanja na procese starenja te na vidljivost tih znakova. Osim u kozmetici Q10 se može uzimati i kao dodatak prehrani.

Kao antioksidans Q10 pomaže u zaštiti i smanjenju oštećenja izazvanih sunčevim zrakama, može pomoći u prevenciji i usporavanju znakova starenja, te nudi brojne antiageing benefite, djeluje na proizvodnju kolagena, kao i hijaluronske kiseline.

Kako i kada koristiti serume i kreme s Q10?

Q10 se može nanositi na kožu u kozmetičkim proizvodima, ali može biti sastojak dodataka prehrani. U kozmetici je sastojak seruma za lice, krema za oko očiju, krema za lice…

Generalno, proizvodi sa Q10 se mogu koristiti i ujutro i navečer, ali je uvijek najbolje pratiti upute proizvođača, budući da vrijeme korištenja kao i mjesto u rutini mogu određivati neki drugi sastojci koji se uz Q10 nalaze u serumima ili kremama.

Proizvodi s Q10 bi se trebali nanositi prije nekih teških krema kako bi se omogućilo prodiranje u kožu.

S kojim se sastojcima u kozmetici dobro slaže Q10?

Q10 se dobro slaže sa sastojcima poput vitamina C, vitamina B3, aloe vere, glikolne kiseline i slično.

Koja hrana sadrži Q10?

Koenzim Q10 se može pronaći u mesu, nkim ribama poput lososa, te cjelovitim žitaricama.

Pročitajte i: