25. travnja 2024.

Ljepota COVER magazin

Odlične ideje za ljepotu i njegovan izgled

Kako izbrisati bore

Bore su bolne i svi bi ih se htjeli riješiti ako je ikako moguće.

Kako izbrisati bore

ljepota - Kako izbrisati boreBore su bolne i svi bi ih se htjeli riješiti ako je ikako moguće. Ipak, nije lako. S manjim borama još se i nekako možete nositi, ali s velikim borama je dosta teško. Na sreću i za njih postoje neka rješenja.

ljepota - Kako izbrisati borePrva stvar ako se želite riješiti bora je redovito čišćenje. Zatim hidratizacija, jer je nedostatak vlažnosti glavni uzrok pojavljivanja bora. Zbog toga je korištenje hidratantnih krema važno za sprječavanje nastanka bora.

ljepota - Kako izbrisati boreDa biste prekrili bore koristite kreme oko očiju namijenjene popunjavanju bora. Nježno ih nanesite pristima, te pustite da se upije. Nakon što se osuši, nanesite puder ili korektor u nijansi svoga tena. Korektorom prekrijte i tamne podočnjake.

ljepota - Kako izbrisati boreNakon toga nanesite podlogu preko cijelog lica. Možete je nanijeti uz pomoć spužvice ili prstima. Nemojte zaboraviti područja uz rubove, vrat. Preko toga nanesite iluminator ili puder s blještavim česticama.

ljepota - Kako izbrisati boreBudući da vaše bore sada izgledaju značajno manje, svoj make-up trebate začiniti nanošeći rumenilo ili broncer, te sjajilo ili ruž na usne.

ljepota - Kako izbrisati boreStarenje je neizbježno, kao i bore. Ali pravilnom njegom i proizvodima za prekrivanje možete smanjiti njihovu vidljivost i izgledati mlađe.  Uz redovito čišćenje, hidratizaciju, popunjavanje bora i dobru šminku možete izgledati kako želite.

Zdravlje kože – Borba protiv bora

Pojavu bora ne možemo spriječiti. Prije ili kasnije svi ćemo ostarjeti, a lice će nam se naborati. Ipak, možemo preventivno djelovati kako bismo odgodili njihovo pojavljivanje ili kako bismo smanjili njihovu vidljivost. Odabir proizvoda kojim ćemo njegovati kožu ovisi prvenstveno o godinama. Ako imate 20 nisu vam potrebne posebne kreme protiv bora, ali s 55 osim kreme vam je potrebna i dodatna njega.

Najveći utjecaj na pojavu bora, osim naravno genetskih predispozicija, ima sunce, odnosno ultraljubičaste zrake, te biste neovisno o godinama morali koristiti dnevnu kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Prehrana također ima veliki utjecaj na nastanak bora. U organizam bismo morali unositi dovoljne količine antioksidansa (koji će se boriti protiv slobodnih radikala). Prehrana siromašna vitaminima A, B, C, E i H može smanjiti funkcije kože, sintezu kolagena i elastina koji imaju važnu ulogu u borbi protiv bora. Važno je u organizam unositi mnogo tekućine kako bi smo spriječili dehidraciju.

U 20-tim bore još uvijek nisu vidljive, a na licu se pojavljuju samo prvi znakovi odrastanja, ne starenja. Koža se još uvijek može sama obnavljati. U njezi protiv bora na lice je dovoljno nanijeti kremu s visokim zaštitnim faktorom kako bi se spriječilo oštećenje kože i kako bi joj se olakšala regeneracija. Također dobra ideja je korištenje pilinga jednom tjedno, kako biste koži dali svježiji i čišći izgled. Nemojte opterećivati kožu oko očiju kremama protiv bora jer ćete je na taj način postići kontraučinak. Ako i koristite takvu kremu stavljajte je u minimalnoj količini i pažljivo utapkajte, nježnu kožu oko očiju nikad nemojte trljati.

U 30-tim već se primjećuju prve crte oko lica. Tada je dobro započeti s dodatnom njegom. Potražite kreme koje u sebi sadržavaju retinol ili retin. On će poticati kožu na proizvodnju kolagena. Ukoliko vam koža pođe pokazivati znakove suhoće koristite jače hidratantne kreme. Masnije kreme još uvijek nisu dobrodošle.

Kako vrijeme bude odmicalo borama ćete morati posvećivati sve više pažnje. Ali ne paničarite, kao što možete učvrstiti bilo koji drugi dio tijela moguće je učvrstiti kožu lica uz pomoć različitih tehnika masaže. Redovita i stručna masaža lica pomoći će vam održati napetost mišića lica i tako spriječiti pojavu bora.

Lice možete i sami masirati uz pomoć prirodnog pripravka. 7 klinčića prelijte s 2dl ključale vode. Ostavite da se ohladi, pa mlakom tekućinom lagano masirajte ugrožena mjesta.

U kasnijim 30-tim i ranim 40-tim već biste trebali posjetiti dermatologa ili stručnu kozmetičarku koja će vam savjetovati preparate za njegu lica ovisno o vašim specifičnim potrebama. Vrlo je važno pronaći kozmetičarku koja je stručna i neće vam zbog sponzorstva određenog proizvoda preporučiti ga iako vam u potpunosti ne odgovara. Djelotvorni su tretmani na bazi antioksidansa, te voćnih kiselina jer pospješuju regeneraciju kože.

Trebali biste razmisliti i o dodatnoj njezi poput nekirurškog liftinga lica. Niskofrekventnim strujama, elektroimpulsima se stimuliraju stanice kože i mišići. Na taj način potiču se funkcije kože, mikrocirkulacija i limfna drenaža. Mišićima se vraća prirodna napetost, lice postaje glatko i zategnuto, a bore manje vidljive.

Za peglanje bora može se koristiti hijaluronska kiselina.

Protiv bora se možete boriti i prirodnom maskom – sok od svježe mrkve blaznicom (ili komadićem vate) nanesite na kožu oko očiju. Pričekajte dok se osuši, isperite. Ponovite nekoliko dana.